söndag 12 september 2010

Tor Paulsson, om SD-Kungsbacka själv får välja

Expos avslöjanden under gårdagen om SD-kandidater med kopplingar till vit makt-rörelsen och Nationaldemokraterna avfärdades på sedvanligt manér av partiets alltiallo, Erik Almqvist. I en intervju med Expo.se kallar Almqvist våra avslöjanden för "intentsägande". Det faktum att partikollegor förnekat Förintelsen så sent som för tre år sedan är dessutom enligt partiledare Åkesson "skåpmat". Så kommenterade han nämligen vår granskning i gårdagens Expressen.

Almqvist har dessutom lagt till argumentetet att det bara är bra att folk ändrar sig. Visst, man kan ha hängt med kryptonazisterna i ND för några år sedan men sedan kanske man såg ljuset och istället började lunka blåsippans väg precis som alla andra renlärliga sverigedemokrater. När Almqvist av Expos Kajsa Lindohhf fick frågan "Sverigedemokraterna ägnar mycket tid åt att distansera sig från den svenska vit makt-miljön, är då inte detta ett problem?" bet han ifrån så det stod härliga till: - Vi har inget behov av att distansera oss från den miljön eftersom vi inte har något gemensamt med dem.

Klassisk sverigedemokratisk historierevisionism. Partiet påstår att de inte har något med resten av den nationella rörelsen att göra. Det är trams. De har till stora delar samma historia. De driver bitvis samma politik. Och bland partiets aktivister finns det uppenbarligen de som faktiskt tycker att partiet har saker gemensamt med resten av den nationella rörelsen.

En av dem är SD-kandidaten Mattias From från Kungsbacka. På sin alldeles egna youtubekanal har han satt ihop en egen liten film med något han kallar "Best of Tor Paulsson". För de läsare som inte känner Tor Paulsson kan jag berätta att år 2001 blev utesluten från SD för att några månader senare bilda Nationaldemokraterna. Ett parti som SD valt att kalla för just "kryptonazister". I Froms hyllningsfilm kan man bland annat se när Paulsson och en aktivist från den paramilitära nazistorganisationen Legion Vasa debatterar i TV3-talkshowen "Hanna". År 2004 lämnade Tor Paulsson politiken efter att han dömts till ett år och fyra måndaders fängelse för att ha misshandlat sin sambo.

På Froms youtubekanal kan man också se ett klipp från SD:s nationaldagsfirande 1992 när dåvarande partiledaren Anders Klarström beskriver sitt parti som "en saneringsrörelse" inför ett gäng öldrickande skinnskallar. Bland kommentarerna på Froms kanal är det en nationaldemokrat som konstaterar att From har tagit material från hans kanal. Mattias From ger följande förklaring: "Hehe, jo, visst lånade jag en hel del från din kanal med!
Vi nationella måste ju hjälpa varandra ;)".

Mattias From rekommenderar också ett tal av den gamle fascistledaren och BSS-grundaren Sven Davidsson. Sverigedemokraterna har med andra ord fortfarande företrädare ute i landet som till skillnad från partiledningen står upp för sin historia och som inte har några som helst problem att inspireras av den.

/Alexander Bengtsson.