måndag 28 juni 2010

Uppochnervända världen

Åke Blomdahl skriver på Nationell Idags hemsida en tex med rubriken "Spelar det någon roll vem som vinner valet i höst?". Tesen är att samtliga riksdagspartier är lika goda kålsupare, och att det inte spelar någon roll om Alliansen eller de Rödgröna vinner. Men ganska snabbt utvecklar sig Blomdahls text till en politisk attack med Sverigedemokraterna som mål.

För även Sverigedemokraterna ingår i Blomdahls text i gruppen dåliga alternativ:

"Sverigedemokraterna överger svenskarna precis när man har börjat vakna upp. En irakier blir inte svensk bara för att han ogillar islam. Svensk kultur är den kultur som svenskar har. Om det inte finns svenskar finns det snart heller ingen svensk kultur."

Blomdahl menar att Sverigedemokraterna inte är kapabla att försvara nationen, folket och kulturen.

"Vi nationaldemokrater tror inte heller att Sverigedemokraterna kan axla rollen som svenskarnas försvarare. De har redan före valet förhandlat bort sina karaktärsfrågor. Kvar blir ett islamfientligt parti som, likt Alliansen, är för arbetskraftsinvandring."

Och plötsligt slår det mig att en debatt mellan Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna skulle vara mycket intressant att få ta del av….

/Kajsa Lindohf