tisdag 24 augusti 2010

När propagandan slår tillbaka

Den 14 augusti anordnade nationaldemokraterna ett torgmöte i Hofors där partiet ställer upp i lokalvalet. Inför mötet hade man slagit på den stora trumman och meddelat att partiledaren skulle vara på plats. Succén var ett faktum redan innan mötet hade skett.

Men sedan kom tystnaden. Nationaldemokraterna är inte direkt kända för att vara ödmjuka i sin rapporteringen om sina politiska aktiviteter och om man följer deras hemsida har de aldrig misslyckats med något som de tagit sig för. Så varför denna tystnad?

Några som däremot valde att rapportera om händelsen var det nazistiska nätverket ”Dalarnas fria Nationalister”

"Torgmötet startade vid 12 tiden och höll på i tre timmar framåt. Aktivister från både Nationaldemokraterna och Dalarnas fria nationalister hjälptes åt att sprida valnumret av Nationell Idag och ett lokalt flygblad just för Hofors som delades ut till allmänheten. Dagens talare bestod utav partiledaren Marc Abramsson, samt en av Hofors kandidater Ulf Lindström."

"Torgmötet var en lyckad tillställning och ett flertal tidningar och flygblad bytte ägare och det märktes att intresset för partiet var stort."

Texten illustreras med bilder från ett tomt torg med ett par ND banderoller och ett fåtal aktivister på plats. Kritiken lät sig inte vänta. I kommentarerna till texten var kritiken inte nådig.

"Nd kör folk från Södertälje och tillsammans med Dalarnas fria nationalister lyckades man samla 9 personer ser det ut som, och torget är ju direkt öde. Trevlig man på sista bilden som inte verkar så intresserad av att ta emot ett flygblad heller:)."

"Brukar man inte ta de bilder som visar tormötet i bäst ljus? Om det här är de bilderna skulle jag gärna se de sämsta bilderna. Det ser ut att gå bra för ND!"

"Såg verkligen massivt ut det där…. ehm"

"Herregud? Lyckat? var är människorna?…."

Helt plötsligt förstår man tystnaden från Nationaldemokraterna, sällan har uttrycket ”tala är silver, tiga är guld” varit mer befogat.

/Mikael Ekman.