onsdag 14 juli 2010

Brandhill tar bladet från munnen

Om Sverige begränsar invandringen med 90 procent då kommer alla problem lösa sig. Så låter det i den sverigedemokratiska propagandan inför valet. "Stoppa invandringen" har blivit "Begränsa invandringen" eller "EU-harmonisera invandringen" för den som är lite mera fegis och inte riktigt vågar följa Blåsippans väg fullt ut.

En retorisk fråga som Sverigedemokraterna ofta får av sina antagonister är om partiet ska hindra danskar, finnar, norrmän, färöingar mfl att flytta till Sverige.

- Självklart inte. Vad är det för nonsens?, skulle de flesta sverigedemokrater och för den delen en nationaldemokrat från Södertälje svara på den frågan.

En som skiljer sig från mängden är Sverigedemokraternas toppkandidat i Västerås, Börje Brandhill. Brandhill som också återfinns på en ärofylld 57:e plats på partiets riksdagslista presenterar kortfattat sina politiska visioner på SVT:s Valpejl. På frågan om varför väljare ska ge just honom förtroende svarar Börje Brandhill:

Jag avser att värna vårt språk, vår kultur, vår egenart, vår religion och vårt välstånd= allt det som våra motståndare nu raserar. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att under tjugo år få till ett stopp på all invandring.

Det går givetvis att ställa sig frågan vad Brandhill menar med "vår egenart". Men på en punkt är han tydlig.

Ingen invandring till Sverige på tjugo år.

Frågan är vad alla "skötsamma" invandrare som Sverigedemokraterna har rekryterat de senaste åren tycker om Brandhills förslag.


/Alexander Bengtsson.