torsdag 8 juli 2010

Samma gamla SD-gnäll

Under dagen fick Sverigedemokraterna chansen att debattera vid två tillfällen i Almedalen. Lars Isovaara fick snacka om mäns våld hos Män för jämställdhet och basunera ut partiets linje att våld är en kulturell fråga medan partiets allt i allo Erik Almqvist fick delta i en utfrågning om bland annat utbildningspolitik och arbetsmarknadspolitik för ungdomar.

Utfrågningen som anordnades av Fryshuset bjöd inte på några direkta överraskningar. Almqvists attack mot vänsterns Ida Gabrielsson där han anklagade hennes parti för klassförakt och att sverigedemokraten Chang Frick satt i publiken och deklarerade att han kunde pis värde avrundat till tio decimaler tillhörde utfrågningens höjdpunkter.

Vid utfrågningens slut kunde inte Almqvist hålla sig utan droppade den klassiska sverigedemokratiska tesen om att det pågår en massinvandring till Sverige. Nästan samtliga av de övriga deltagarna i utfrågningen bemötte detta i sina avslutande anföranden.

- Det är skitsnack att det pågår en massinvandring, sa kristdemokraten.
- Sverige är det land som har prickats flest gånger av FN:s kommitté mot tortyr för att vi skickar tillbaka människor till fruktansvärda omständigheter, sa miljöpartisten.
- Sverigedemokraternas politik splittrar Sverige, sa folkpartisten.

Erik Almqvist hade uppenbarligen väldigt svårt att hantera detta. Trots att det handlade om utfrågningen bönade och bad han om att få bemöta sina politikerkollegor. Det fick han inte.

När utfrågningen var slut gnälldes det rejält bland de sverigedemokratiska gulskjortorna. Det var självklart, enligt sverigedemokratisk logik, odemokratiskt att Almqvist inte fick kommentera sina politiska motståndares anföranden.

Samma gamla SD-gnäll. Partiet får uppenbarligen aldrig som det vill.

/Alexander Bengtsson.